Renato Metessi: NA POČETKU

336492956_203134142399492_4622469487910055506_n

Tu smo 80 te kod SC u “Kugli” imali probe mi PATROLA,FILM,HAUSTOR I AZRA. Izmjenjivali bi termine tijekom dana i ponekad istovremeno imali probu mi u daljnjoj prostoriji a FILM iznad nas,dok se cijeli strop trese od bubnjanja Hromatka!

Mogli smo čuti jedni druge i čak smo znali i pjesme napamet,tekstove jedni od drugih..atmosfera je bila jako stimulirajuća uz ovakvu pozitivnu konkurenciju.
Družili bi se i razgovarali o planovima i kaj ima novoga,gdi tko svira i u kojem klubu.
Još nismo imali ni jednu svirku kao PATROLA a ni dovoljno pjesama za koncert da bi mogli samostalno nastupiti…. dok je AZRA već naveliko osvajala publiku, petkom u SC “Treća linija”.
I tak jedan dan dođe Boris na probu i sjedne za bubnjeve s nama i dok Drakče još nije stigao,zasvira s nama, uđe i Johnny i slušajući i promatrajući band veli nam da bi nam mogao dogovoriti svirku u Centru ak’ hoćemo jer da je to kaj radimo jebeno dobro.
S tim da su oni tada imali već snimljen prvi album a Branimir je već tada za sve nas bio Zvijezda kao i cijela AZRA ( …mi i Haustori još nismo imali ploču, a FILM je koliko se sjećam,snimio za Helidon svoj prvijenac. Haustori i mi smo za dva mjeseca ušli u R4 u Šubićevoj i istovremeno snimali oni “Moja prva ljubav”, a mi “Ne pitaj za mene” s Husom kao producentom).

Bez imalo ljubomore i jala, iz čiste znatiželje i s namjerom da nas “pogura” i da nas vidi publika… Johnny nas je doveo doslovno prvi na binu Studentskog centra. To je ustvari bio ključni trenutak nakon kojeg smo počeli obilaziti i ostale klubove u Zagrebu i ušli u taj novovalni vlak tj. krug.

Danas se o Johnnyju uglanom vode kontradiktorne i apsurdne rasprave i govore o njemu ljudi koji ga nikad nisu ni upoznali il kamoli sjeli za isti stol s njim.

Malo njih zna i može reći koja je on ljudina i koliko je bio frendovski raspoložen,prepun tog ludila da je tu i da svira, ima band i slušao je kaj smo svirali i bio jedini koji se ponudio da nas ubaci u program “Treće linije” dok još nitko nije ni čuo za nekakvu tam PATROLU, dok su svi drugi uglavnom gledali kako da se probiju… Johnny je na samom našem početku bio tu i napravio taj prvi i najvažniji korak i doveo nas na stage.

Takav je bio kad smo se upoznali i to se nikad ne zaboravlja.

Hvala, za Početak Johnny !

Foto AZRE : Jasmin Krpan

161812513_3988486471267380_5599501093826699756_n

There is one comment

  1. InfoKiosk - Sve vijesti na jednom mjestu

    […] Tu smo 1980. kod SC u “Kugli” imali probe mi Patrola, Film, Haustor i Azra. Izmjenjivali bismo termine tijekom dana i ponekad istovremeno imali probu mi u daljnjoj prostoriji a Film iznad nas, dok se cijeli strop trese od bubnjanja Hromatka! Mogli smo čuti jedni druge i čak smo znali i pjesme napamet, tekstove jedni od drugih… Atmosfera je bila jako stimulirajuća uz ovakvu pozitivnu konkurenciju. Družili bi se i razgovarali o planovima i kaj ima novoga, gdi tko svira i u kojem klubu. Još nismo imali nijednu svirku kao Patrola, a ni dovoljno pjesama za koncert da bismo mogli samostalno nastupiti…. dok je Azra već naveliko osvajala publiku petkom u SC “Treća linija”. I tak, jedan dan dođe Boris na probu i sjedne za bubnjeve s nama i dok Drakče još nije stigao, zasvira s nama, uđe i Johnny i slušajući band veli nam da bi nam mogao dogovoriti svirku u Centru ak’ hoćemo jer da je to kaj radimo jebeno dobro. Bez imalo ljubomore i jala, iz čiste znatiželje i s namjerom da nas “pogura” i da nas vidi publika Johnny nas je prvi doveo na binu Studentskog centra. Radiogornjigrad […]

Komentari su isključeni.