Miloš Vasić – Odlazak čoveka od reči

242779621_10227496097932185_1342823492405157208_n

Piše: Vukan Simonović
 
Umro mi je Miša Vasić
Miloš Miša Vasić, važan prijatelj i veliki jugoslovenski i srpski novinar, umro je danas. Dugo je bolovao, ali nije umro od bolesti.
Kada je, uz muke, umrla žena njegovog života, briljantna Tanja Tagirov, Miša je počeo da boluje. Sve teže i teže. To je bila osnovna Mišina bolest, ljubav bez nade.
Prvo je, svesno, napustio svoj talenat i veštinu uklapanja u događaje svog bogatog znanja i neuporedivo tkanje svojih priča, iz kojih se učilo mnogo.
Prestao je da piše. Više nije bilo načina da ga neko ili nešto vrati svemu tome po čemu će ga brojni ljudi uvek pamtiti. Ne samo iz njegovog drugog doma, iz Vremena. Ili iz NUNS-a. Ili…
Bilo je bolno gledati njegovo odustajanje od života i njegovo, mirno stoičko čekanje. Ne tako davno, rekao mi je da je njegovo odlazak pitanje nedelja, možda i meseci. Nažalost, bio je to čovek od reči.
Odlučujući, bio je ipak nesrećni slučaj.
Uz saučešće porodici, Vremenu i novinarstvu uopšte, kao i brojnim prijateljima i poštovaocima, pridružen sam višom silom i svima koji ostaju u dubokoj tuzi za našim, neuporedivim Mišom Vasićem.