14. SUBVERSIVE FESTIVAL 3. – 23. 10. 2021.

Bik_ skulptura

14. SUBVERSIVE FESTIVAL 3. – 23. 10. 2021.
Kino Tuškanac, Dokukino KIC, Kulturno informativni centar, SKD Prosvjeta, Leksikografski zavod Miroslav Krleža & ONLINE na platformi volimdokumentarce.net
14. izdanje SUBVERSIVE FESTIVALA donosi bogat diskurzivni, natjecateljski i popratni filmski program, promocije knjiga, predavanja, panele te izložbu uz prisustvo brojnih svjetskih intelektualaca, umjetnika, filmaša i aktivista i uz ovogodišnju festivalsku temu POST-COVID DEMOKRACIJA: ETIKA BORBE I POETIKA SOLIDARNOSTI.
Festivalska tema sažeta u sintagmi POST-COVID DEMOKRACIJE daje ukupnost perspektiva i zahtjeva za radikalnim prekidom s kontinuitetom dominacije i potrage za novim univerzumom u kojem senzualnost, igra, mir i ljepota postaju oblici egzistencije i stoga oblik samog društva, dok ETIKA BORBE I POETIKA SOLIDARNOSTI izražava temeljni uvjet stvaranja otpora protiv izrabljivanja životinja, uništavanja prirode, odustajanja od sreće, opresije nad ženama, obmanjivanja djece, despotizma vojske i policije, razdvojenosti od samih sebe i općenito zatiranja sloboda.
14. SUBVERSIVE FILM FESTIVAL održat će se od 3. do 10. listopada i donosi tridesetak recentnih filmskih naslova koji su obilježili tekuću godinu. Filmovi iz selekcije natjecat će se za nagrade Wild Dreamer za najbolji dokumentarni i igrani film, a ocjenjivat će ih tročlani žiri u sastavu Pary El-Qalqili (redateljica i spisateljica), Callisto Mc Nulty (redateljica i spisateljica) i Ivan Ramljak (redatelj i kustos).
Natjecateljski i popratni filmski program sastoji se od nekoliko sekcija:
IGRANA KONKURENCIJA
DOKUMENTARNA KONKURENCIJA
RETROSPEKTIVA – FREDI M. MURER
HOMMAGE – AMOS VOGEL
FILM XX – ULRIKE OTTINGER
KINEMATOGRAFIJE OTPORA – NICOLE HEWITT

U sklopu diskurzivnog programa tijekom listopada održat će se:
SUBVERSIVE FORUM
ALTEREKONOMSKI FORUM
Izložba Vojina Bakića DETONACIJA U UMJETNOSTI
Predstavljanje hrvatskog izdanja knjige U KOJEM VREMENU ŽIVIMO? Jacquesa Rancièrea (uz prisustvo autora)
Simpozij RADOMIR KONSTANTINOVIĆ: PRIVILEGIJA MANJINE
Simpozij GRAMSCI DANAS
ŠKOLA SUVREMENE HUMANISTIKE

USKORO DONOSIMO VIŠE DETALJA O FILMSKOM I DISKURZIVNOM PROGRAMU TE RASPORED PROJEKCIJA.
__
PRATITE NAS:
Službena stranica: www.subversivefestival.com
Facebook: https://www.facebook.com/subversivefestival

Sažmi
Film