Hrvoje Bubić: PIROMAN

62079139

Dobio sam poruku od prike o nekom piromanu. Kakvi piroman? onda sam vidio link koji mi je proslijedio; bivši gradonačelnik mog grada je priznao kako je podmetnuo požar u Saloni, jer je riječ o filmu Predskazanje, remakeu klasika iz 76′, a bivši gradonačelnik je podmetnuo požar jer se kosi s njegovim “kršćanskim” načelima, pa ajmo redom:

  1. Film Omen iz 76′ (kao i Egzorcist iz ’73) je dobio samo pohvale od strane Katoličke Crkve. Film sam po sebi NEMA NIČEGA što bi uvrijedilo vjernike, što više, samo potvrđuje Kristovo učenje.

https://www.youtube.com/watch?v=LO3KlIShoHo&ab_channel=Nihilistible

  1. Zlo samo po sebi ne dolazi kao kakvo čudovište, naprotiv, čudovišta su ustvari privlačna i šarmantna. Sjetimo se pak Hitlera, Staljina, Pol Pota, Teda Bundya
  2. Tko je bez grijeha, neka baci kamen prvi. Bivši gradonačelnik je član stranke HDZ, koja 30.godina uništava ovu zemlju, a čine je bivši pripadnici UDBA-e. Svi znamo za onu: s kim si, takav si.
  3. Publicitet; Black metal, najekstremniji žanr metal glazbe, dolazi iz Norveške, najpoznatiji je po spaljivanju crkvi, otvorenom štovanju Sotone i međusobnom ubijanju, zbog čega su dobili etiketu terorista. Najviše od svih, prednjačio je bend Mayhem, i njihov gitarist, pok. Euronymous, čija je životna zadaća bila širiti mržnju, tugu i zlo. Napravljen je film o bendu Mayhem, black metal je proglašen norveškim kulturnim dobrom, spaljene crkve su sad turistički hit, a sam Euronymous se smatra najvažnijim Norvežaninom 20.st.

Tako da me taj incident ne čudi, jer ne zovu nas bez razloga “Afrika sa strujom”.