Alan Meniga: Beef Wellington

178827822_3856801721107455_8359823304600352763_n

Beef Wellington
Nazvan u čast Arthura Wellesleya, Prvog Duke of Wellingtona koji je definitivno zapečatio vojnu karijeru malog francuskog bahatog kaplara Napoleona kod Waterlooa dosta je zeznut za izradu. Ja ga sve zajedno radim najmanje tri dana. Najveća je mudrolija da sastojke dobro dehidriramo jer inače procure iz lisnatog tijesta i imamo jednu neestetsku kašu groznog okusa.
Jednom prilikom, kad se ponovno odlučim na tu avanturu podijelit ću recept s vama.
Iz samog srca Hercegovine, iz drage nam susjedne republike Bosne i Hercegovine, iz restorana bombastičnog naslova “Prestige” dolazi nam njihovo viđenje ovog jela. Kad malo bolje pogledam, meni ovo više liči na završni pokolj Engleza i Francuza na bojnom polju kod već spomenutog Waterlooa.
Komad mesa spečen i uvaljan u tijesto za pizzu specijalitet je po kojem su nadaleko poznati.
Ako se pitate što je ova bijela homogena masa žbuke na kojoj počiva ovaj pokolj, i to sam saznao: na moj upit, ponosno i vedra čela objasniše da je to krema od gorgonzole.
Dobar tek!