ALAN MENIGA: Uskršnja šunka u… nečemu

168468528_3788570637930564_1441322646777639053_n
Trenutačna glavna žrtva naših gastro-blogera je šunka u kruhu! Dakle, što sve vidjeh i na što me sve upozoriše dobri ljudi željni smijeha… to je senzacija. Čini mi se da je organizirano neko natjecanje pod imenom „Tko će gluplje spravit uskršnju šunku“
S Hungry The Miletom smo dobili The Big Pobjednika. Mile, ponosnije od kipa “Pobednik” s Kalemegdana objašnjava kako se radi šunka u lisnatom tijestu. Hungry Mile je influencer, što je i točno, jer ovakve pizdarije možeš pisati isključivo ako te drma jaka temperatura pod influencom. (Otuda i ime).
Već sam naslov: „Poznati food influencer pripremio nam je preukusnu uskrsnu šunku u lisnatom“… (lisnatom čemu? Kurcu?) vrijedan je naše pažnje, pa taj poznati influencer za kojeg ste jamačno čuli kreće sa svojim čarolijama: Miletove gastro čarolije…
Dakle, nas drčni Mile prvo uzme šunku koja to nije i počne joj gulit kožu, koja to nije, te odstranjivat masni dio. Ne muljaj Mile, crni sine, nisi ti tu šunku ni vezao ni kuhao, kao što pišeš u receptu. To je zamjenska tzv. šunka, odnosno lijepljeni komadi mesa iz kalupa. Kakva kurac šunka…di si vidio šunku takvog oblika. Koja životinja ima takve noge?
Ja sam prvo mislio da reže bombu kašikaru, jer to što on ima u ruci ima više veze s bombom nego sa šunkom. Ni „š“ od šunke to vidjelo nije.
Nakon toga, uzme gotovu majonezu, gotov senf, zamjenski sir i gotovo lisnato tijesto. Pa krene: tijesto na stol, majonezu na tijesto, senf na majonezu, sir na senf , šunku na sir! To sve skup sfrflja i ukrasi ružicama od tijesta. Recept gotov!
Koju ulogu igra majoneza u ovom skeču, nije objašnjeno
Stavi to Hungry Mile u premali pleh i turne u pećnicu.
Kad ga Mile izvadi, sve se puši, a sretan nam Mile prezentira svoju umo- i rukotvorinu.
To što nam Hungry Mile, koji je osim food influencera i food stilist s ponosom i vedra čela prezentira je božesačuvaj. Meni liči na moždani udar izvađen iz mozga ulješure.
A sad vam se još isplati pogledati i video. Senzacija počinje kad se Hungry Mile pojavi u svom svojem blještavilu. A tek kad zablebeće…
I za kraj, telefonske žice broje, Hungry Mile poručuje: „sastojke si možete „PRILAGOĐATI“ prema izboru.