Alan Meniga: KAKO SE PRAVILNO KUHA USKRŠNJA ŠUNKA

Uoči svih blagdana u kojima nastupa Isus nastupaju i naši vrli gastro-blogeri sa svojim receptima. Toliko se uzjebu da je milina čitati kakve pizdarije pišu. No dobro, to je već simptomatično da što manje o gastronomiji znaš a o njoj pišeš to si popularniji.Nije iznimka ni Nina. Nina nam preko svog zvučnog bloga “Bake me by Nina” poklanja recept za kuhanu šunku. Recept je obogaćen i lijepim fotografijama. Doduše, na tim fotografijama ja ne vidim šunku, već neke ljepljene komade mesa koji bi trebali glumiti šunku! Taj komad mesa sramežljivo izviruje iz krušnog omotača! Draga nam Nina objašnjava da koristi isključivo lopaticu ili šunku. Zašto nam prezentira tu ljepenku, nemam pojma.Nina zna da se u gastronomiji treba pridržavati pravila! Dolazimo do vremena koje je potrebno za kuhanje. Nina piše da je pravilo: 1 sat / 1 kg. šunke. I tako će Nina, kako piše u receptu, onu od 1,2 kg. Kuhati 1 sat i 20 minuta!Jebate!Ako slijedimo Ninu, što neupitno želimo, i šunku od 1,2 kg. kuhamo 1 sat i 20, a mi imamo veliku obitelj ispada da šunku od 1,9 kg kuhamo 1 sat i 90 minuta! Dakle, 1 sat i 2 nogometna poluvremena. Ako pozovemo i prijatelje na kuhanu šunku pa kupimo šunku od 2 kg nju kuhamo 2 sata (sjetite se pravila 1 kg = 1 sat!).Zanimljivo je dakle da šunku od 2 kile kuhamo 2 sata, a onu od 1,9 kg kuhamo 2 i pol sata!Jebate!Dakle: što manje znanja iz matematike tim se šunka drugačije kuha.