Alan Meniga: ULTIMATIVNI SENDVIČ OD SIRA

Kad čujete “sendvič od sira” obično vam na pamet padne nešto beskrajno dosadno. U najboljem slučaju komad nekog wannabe sira ubačenog između dvije šajbe toasta pa ubačeno u toster. Jezivo…
Sendviči su davno prestali bit neko pomoćno sredstvo preživljavanja u trenucima umiranja od gladi (obično oko ponoći) i postali kompletno jelo, sami sebi svrha…
I zato, evo najultimativnijeg sendviča od sira svih vremena:
1. Komad kruha, bilo kakvog tostirajte i položite u vatrostalnu zdjelicu. Poškopite s malo ili malo više bijelog vina.
2. Kratko izdinstajte luk na malo maslaca i ubacite šampinjone narezane na listiće. Posolite.
3. U blenderu izmiksajte camambert s malo tekućeg slatkog vrhnja dok se ne pretvori u kremu konzistencije kiselog vrhnja od kumice na placu. Ne umačite prste u tu kremu jer postoji velika mogućnost da ćete sve polizat.
4. Le Gruyère naribajte na najfinije.
5. Šampinjone na toast pa na njih pol kreme od camamberta. Na to naribani sir i na kraju druga polovica kreme od camamberta. U pećnicu na 220 stupnjeva dok se ne zapeče
Posipati vlascem.
Sendvič je spreman za konzumaciju. Ako se od mirisa uspijete savladati i pričekati da se bar malo ohladi a ne da si priuštite opekline na nepcu, čvrstoga ste karaktera!