ATLANTIDA – Sedmi gornjogradski književni festival 29. i 30. 11. 2019.

 

ATLANTIDA – Sedmi gornjogradski književni festival 29. i 30. 11. 2019.

Autentični književni festival kojeg u Zagrebu na Gornjem gradu organiziraju pisci za pisce i koji nema nikakav komercijalan ili neki sličan hipsterski karakter održati će se ove godine 29. i 30. 11. na Gornjem ali i u Donjem gradu.

I ove godine festival je tematski – zadana tema vezana je uz stih iz pjesme Atlantida koju Mile Kekin pjeva s Bajagom, a glasi: Brate moj s Atlantide…

Atlantida, tema više (u)topjskog nego ideološkog karakter je ono što se očekuje u vašim prilozima, pjesma pričama, esejima itd. Rok slanja rukopisa je 21. 11. 2019., i biti će objavljeni kao Zbornik u pdf formatu na našem portalu Radio Gornji Grad kao i u godinama prije.

Program festivala započinje 29.11. oko 18.00 u Cinkušu, Mletačka 9, na Gornjem gradu gdje će se čitati poezija i svirati naši bendovi. Program vodi Marijan Grakalić. Almanah Planeta poezije iz Sarajeva tom će prigodom predstaviti Tamara Čapelj.

Idućeg dana, 30. 11. 2019. u podne biti će dodijeljena Književna nagrada Zvonimir Milčec, zagrebačka nagrada za književnost. Nagrada će se dodijeliti na”Jutru poezije” u  birtiji ”Pod starim krovovima”, Basaričekova 9.  Uz dodjelu nagrade biti će izvedeno i čitanje Seadovih pjesama.

Nagradu posthumno dodjeljujemo velikom zagrebačkom pjesniku i prijatelju Seadu Begoviću, čime nastojimo ne samo odati počast dragom i prerano otišlom umjetniku, nego i ispraviti nepravde jer mu za života unatoč vrijednosti i zaslugama nije dodijeljena nikakva nagrada, a zaslužio ju je. Nagradu će primiti njegova udovica Zlata, a o Seadu će govoriti Dražen Katunarić i Mirjana Rukavina Jerkić. Dosadašnji dobitnici Književne nagrade Zvonimir Milčec su Pero Kvesić, Boro Radaković i Milko Valent.

Svi ste dobro došli na naš autentični događaj.