Montenegro all in one

Piše: Blažo Davidović

Miris Zapada, dah glamura, filing svjetskih meridijana, okus coca cole i hamburgera, osjetio sam pri izlasku iz kafane u Plužinama kada sam babu Danicu (84) upitao gdje je bila, šta je radila:
– Vel, aj đast vočed Montenegro ol in uan, fantastik šou on nejšnal televižn. Aj tink auer đurnalists are veri gud, veri, veri god patriots, end domoljubi. Đisuz, ajm so hepi, gad sejv Plužine end editors of Montenegro ol in uan!

Jer, kasnije sam skontao, crnogorski jezik najbolje se čuva i razvija engleskim jezikom kojim su, kao što je poznato, govorili i pisali Ivan Crnojević, Stefan Mitrov Ljubiša, Mihailo Lalić i Njegoš. Pazite, država koja se zove Crna Gora, a stidi se svog imena i na državnoj, nacionalnoj televiziji forsira ime Montenegro, ne zaslužuje da bude država.
Ona je tvorevina, a ne država. Zato i jeste moguće da se emisijima davaju takvi stupidni nazivi, provokativni i pokondireni: Montenegro all in one.

Sve su to svjetski ljudi, znate, ti urednici, lektori, redaktori, mentori, novinari i voditelji, reporteri i gurui sa TV Crne Gore, svjetski za popizditi. Oni toliko dobro vladaju engleskim, da zamuckuju na crnogorskom, a na srpskom se nikako ne snalaze, dok hrvatskim manipuliraju sve bolje.
Ou, jea, faking Balkan, vi ar jurope end nato, dajebeoca, end vi dont ker ebaut Balkan, spejšili Serbia end Raša.
Šta da kažem više? Jeben ih u patriotske glavuše, u domoljubni mozak i natoizirano srce.
All in one!

Oglasi