Društvo slobodnih zidara

Piše: Blažo Davidović

Živimo u vremenu jednopartijske gradnje. To je posljedica takozvanog demokratskog razvoja od komunističkih vremena do danas, kad se osjećate postiđeno jer nemate uskršnje jaje kao čuvarkuću. Dovoljno je vidjeti tko gradi, i odmah znate da su to partijski aktivni ljudi i vjerni glasači, vazda na pravoj strani. Društvo slobodnih zidara, to smo mi. Ako niste slobodni zidar, ne možete ni graditi. Nemate novca. Nemate ni građevinsku dozvolu. Vaše zemljište vlast je uknjižila kao šikaru i drače, stanište zmija i vukova. Svi urbanistički planovi vas zaobilaze. Jer, vi ste budala koji, kao, životari na legitimitetu. Ukoliko mlatnete krampom, posjetit će vas jedanaest inspekcija.
Niste slobodni zidar.

A najvolin kad mi u apoteci kažu da mi sedative ne mogu dati bez liječničkog recepta.
Kako se cement prodaje bez liječničkog uvjerenja? Pogledajte taj kaos, te betonske monstrume, taj besramni atak na estetiku, logiku, ekologiju, to pljucanje standarda i propisa, to pišanje planova i zakona. Kako je moguće da te spodobe kupuju cement bez suglasnosti doktora?

Za kupovinu jedne vreće cementa predlažem najmanje tri liječnička uvjerenja: od neurologa, oftamologa i psihijatra.
Tko kupuje cement na šlepere i brodove, mora uz sebe imati stalni monitoring konzilijuma specijalista.
Da nije jednopartijske gradnje, to bi bilo moguće. Jer, iza takozvane divlje gradnje, ne stoji samo mafija, tajkuni i kriminalci, stoji ova sveta država, ovo krvavo blato i smrad neviđenog inteziteta političke oligarhije.

Dakle, ostaje nam da i dalje budemo cigle u tupim zidovima društva slobodnih zidara.

 

Oglasi