Porodično pitanje

Piše: Blažo Davidović

Crna Gora nije porodična država, ona je jednostavno porodična stvar i o njoj brinu porodice. Sve je porodično pitanje. Kamo kog se okrenete, naletite na nekog ujaka, strica, babu od sestrične, posinka, brata od tetke i tetku od tašte. Naravno, nije to vaša porodica, vi ste neporodičan čovjek, najbliži vam je pelinkovac, vibrator i joint, i tu je vaša definitivna tragedija. Ništa pod milim bogom ne možete normalno uraditi. Nemate porodicu kojoj je omiljena i najčešća rečenica, među rođacima: “Viđi, to ti je završeno!”.

Moj rođak radi na benznskoj stanici. Saša, duša prevelika. I kao za pegulu, upravo u njegovoj smjeni ulete pljačkaši. Jadan Saša zalegne i u sebi diktira sastav Crvene Zvezde koja je bila prvak Evrope. Kad naoružani lopovi odu, Saša je sumnjiv policiji i oni ga svako malo zovu u stanicu. Kako, šta, ko, ko, reci ko, koliko, ha?
Saša me molio da uputim otvoreno pismo pljačkašima da barem promijene smjenu. Majku mu jebem, vazda u njegovo radno vrijeme. E, vidite, to je moja porodica.
Ni kap benzina na poček od njega dobiti ne mogu. Još čekam u redu ko pizda.
Nema tu porodice. Crnogorske.
One koja završava.

Jer, vjerujte vi meni, sve se ovdje može uraditi, možete izliječiti neizliječive, možete trostrukog ubicu izvuči iz zatvora, zaposliti vatrogasca kao direktora doma zdravlja, sve, sve, ali ama baš sve se može ako se ima – porodica.
Crna Gora je porodično pitanje. U državnim kompanijama rade cjelokupne porodice, a radno mjesto rezervirano je i za embrije mogućih trudnica domaćih ludnica.

I ako nekome liku jebeš mater u nekoj službenoj prostoriji,jer ti ne da dokument da si živ, budi siguran da se iza vrata promalja upravo njegova majka. U sobi do njen muž, kat ispod su djeca iz prvog braka, prizemlje ona iz drugog, a u potkrovlju su rođaci ostali, krvno vezani svi, krv, krv, crnogorska krv.
Crna Gora je porodično pitanje. Crnogorci su krvavi. Najkrvaviji.Obožavaju krv.
Pitanje crnogorske porodice je uništava li netko Crnu Goru kao porodično pitanje.

Gledala sam sa Koma plava kako porodica zajebava.