Par

Fotografija: Boris Štajduhar

Piše: Blažo Davidović

I tako veliš ti meni: druga vremena, razlike strašne, generacijski jaz i sve tako? Ma, vi ste svi pičkice, slušaj ti mene, ja sam stari mačak i znam sve o tome. Fejsaš ti, odfejsa ona, zafejsate se samo tako, lete smajlići i srca crvena. I kad se sretnete ona suha ko barut, a ti poslije trk kući u zahod na drkanje, pa te mater prekine jer je mašina na centrifugu i mora provjerit stanje. Generacijski jaz, kažeš? Tukcu jedan, matrica je ista, ostalo su koloriti, finese i dekori. Kao prvo, izdrkaš prije rendesa, onda si savršeno miran i ne može ti se dignuti. Ona izbaci nogu, ti led ledeni, ona pokaže sisu skoro do bradavice, a ti miran, najmirniji. Ona popizdi. Ti si frajer. Idemo dalje, prije sastanka napij se doma, krele jedan, ostat će ti više para za vani, ko zna šta ta vještica pije, ti fino skrni čaj od lipe, jer si prošlu noć radio na nekom projektu. Padaju na to: samo reci Projekt, budi tajnovit, projekt i adio.

Ne pitaj je ništa, neka brblja, onda umetni kršćansku civilizaciju. Ako se brecne, reci da je to sranje, ako spomene katolicizam, dokusuri je pričom da si ministrant, pjevaš u crkvenom horu, a djeda ti je kupio orgulje u Crkvi Preblažene Presvete Bogorodice u Sesvetama. Ako je pravoslavka, reci da ima i gorih stvari, ako je muslimanka, malo ušuti, kao značajno, onda vrisni: Ti, ja i Džamija!
Žuriš jer ti je sestra, inače državna tajnica u nekom Ministarstvu, zaboravila Louis Vuitton torbicu, iako je platila, pa je ti moraš samo predignuti. Ne govori cool, kaži specifično, tranzicija, antropološki, ambivalentno, karakteristično, anuitet, deflacija i muskulatura.
Ne diraj je u autu. Mobing, nasilje, ovo, ono, možete i poniziti i nabiti se na mijenjač, na tvoje oči.

Idi u stan kojeg si prije osigurao od frenda. Šta kako? Pa pozovi, jebateled, reci da imaš dobrog konjaka i ludu mjuzu i pogled na labuđe jezero. Oko pojasa prvo, nježno, ne diraj sise, ne, to nikako. Ako su joj usne napućene spomeni da su ti usne najvažnije. Čudiš se onima koji ih pune botoksom, i nikad neće biti nalik njenima. Ima tetovažu? Obožavaš tetovaže. I ti ćeš se istetovirati. Možda Puškina, Majakovskog, neki detalj Van Gogha, ovo, ono….I to je to. Tvoja je.

Uzme li ona u stanu opet odgovarati na fejs, odgovaraj i ti.
Napiši joj u inbox  Pasmejebo, ako tebi ima spasa, kučko virtuelna, kravo skribomanska, štapom te ne bi dirao, odjebi u obliku čajnih kolutića!
Ali, ako te gleda, pa se nasmije, pa gleda i gleda, a ti, pizdo jedna, navali.

Šteta bi bilo da propadne stvar.

Oglasi