Filmske novosti

1-a-filmske

Piše: Blažo Davidović

Zaštitari filmske ekipe, koja je nedavno započela snimanje filma “General”, a koji govori o slavnom putu generala Ante Gotovine, predali su danas splitskim policijskim službenicima BD (56), koji je ometao snimanje filma. Naime, BD je u ulozi četnika ušao u redove dragovoljaca domovinskog rata i provocirao ih tvrdeći da je ustaša mnogo na tržištu, i da oni glume džabe, te da je on dobio dupli honorar da glumi četnika. Hvatao se čas za bradu, čas za kosu, čas za međunožje i vikao “Živija Ante, prezime mu znate!” U jednom trenutku, BD se približio Goranu Višnjiću, poznatom hrvatskom glumcu koji glumi generala Gotovinu, te ga opsovao “Jebotijapasmater, di si bija kad je grmilo? Reci, neću ti ništa, di si bija devedest i prve?”

Višnjićeve kolege pokušale su smiriti BD, ali je on i dalje navaljivao, potom i nasrnuo na režisera Vrdoljaka.”Dajem otkaz kao četnik, želim glumiti vojni stan, jel ovo tema otkupa stanova? Pičko jedna, Maršal je veći od generala. U gori raste zelen bor, oduvijek si bio tvor!”
Ružne scene rezultirale su nagurkivanjem. BD je razbijenom flašom pelinkovca prijetio trojici statista koji glume branitelje i tjerao ih da mu kupe novi pelinkovac: Hapsi narodna milicijo, ožeži!

Policiji je ispričao kako je želio samo pošteno zaraditi. BD je predan istražnom sucu, a svjedoci tvrde da je poderao košulju i pred policijom uzviknuo: Pucajte u prsa!, A onda zapjevao “Padaj silo i nepravdo”.

 

Oglasi