Teorija vjerojatnosti

1-a-shb

Piše:Blažo Davidović

Šanse da vam danas padne boeing 747 na glavu su 1 : 115.669.098.440, šansa da gradskom Vodovodu niste dužni jeste 1 : 322.080.997.373, šanse da vaša kćerka na lijevoj sisi istetovira “Red, rad, disciplina” iznose skoro duplo manju vjerovatnost, ali najmanja, definitivno najmanja vjerovatnost je da urednik hrvatske nacionalne televizije objavi istu temu u isti minut kao i njegov mrski kolega u Beogradu. A upravo se to desilo jučer. RTS i HRT obavijestili su i priopćili o uspijesima svoje vojne industrije. Prodaje se leva – leva, dobro, moćno oružje, odlična vojna oprema, samo puca, automatski ubija, ima opciju za teško ranjavanje u pupak, profit raste, a kupci zadovoljni.

Ubice se vraćaju po još. Narudžbe se gomilaju.
Jedina svrha vojne industrije je proizvesti oružje za ubijanje i na njemu zaraditi. Dakle, osoba A ubije osobu B, a osoba C zaradi. Pa je netko rekao “Dosta smo mi bili osoba A i B, budimo malo mi C!”

A ništa ne proizvodimo, sve nam je propalo, ni čačkalicu ne možemo napraviti, sve što je oko vas, na vama nema veze sa našom privredom. Sve uvozimo.
Pokušali smo, eto, ne može, ne ide.
Ali, puške i metke, e, vidite, to znamo napraviti. Naša pamet, ha? Uh, inteligencija, znanje, organizacija,naše obrazovanje, ha? Srce, prkos, inat, naš ekonomski nerv. I ako se negdje po bijelom svijetu zateknete u blizini nekog leša, sagnite se i prokomentirajte:

– Hm…Rekao bih hrvatski samokres, S 400, klase Gotovina

Ubijte me ako to razumijem: kako sve propada kod nas, osim vojne industrije i kako su to, u isti dan, urednici sa početka teksta potrefili istu temu.

Oglasi