Vojni rok

Fotografija: Mio Vesović

Fotografija: Mio Vesović

Piše: Blažo Davidović

Što se tiče polemika koje se U Hrvatskoj vode oko uvođenja vojnog roka i kritika da je jednomjesečno vojno uvježbavanje prekratak period, mislim da su takve kritike krajnje subjektivne i zlonamjerne. Može se sve naučiti u mjesec dana, ali može i u sedam dana.

Recimo, ponedjeljak : Postrojavanje, učenje mržnje, vjeronauk i probno gađanje srpskim čokoladicama muslimanske djece koja su zapravo preobraćeni katolici. Utorak: sve o kravati i politika miroljubive koegzistencije Mile Budaka, popodne trešeta i domoljubni čin Zvonimira Bobana.
Srijeda: hrvatski sin Ivica Todorić, NATO i prvi nacionalni samokres, kasno navečer o germanskim korijenima hrvatske države, livanjski sir i zašto Hajduk živi vječno. Sutradan zašto mi nismo Srbi koji tvrde da su svi Srbi, pa i Tesla, povijest otkupa vojnih stanova i sklekovi na hrvatskom kukuruzu iz Zemuna.

Petak je rezerviran za akciju Maestral – Tornado, subota: politiičko educiranje zašto službeni Zagreb podržava zvaničnu Podgoricu, odnosno lekcija Milostinja, a nedjelja je dan za misu i podržavanje LGBT populacije, sa temom “I generali pederi, pa što onda?”.

Može se, može, sve se može kad se hoće, pa i u sedam dana.

 

Oglasi