LAŽOBOŽO

Fotografija: Jovica Drobnjak

Fotografija: Jovica Drobnjak

Piše: Mihela Hadrian

Politika je najveća kurva, ma kurvetina! A što su onda političari? Obični prljavi svodnici, makroi koji žive od te toliko eksploatirane ofucane kurvetine, smrdljivi polusvijet laži, obmana i kriminala.

Ne treba generalizirati a niti banalizirati temu, vjerojatno među tim političkim makroima ima i određeni broj pristojnih, moralnih i poštenih ljudi, u to nema sumnje, no žalosna je činjenica da je takvih toliko malo da su oni gotovo nevidljivi. I bezglasni, jer ih ovi prvi bez po muke nadglasaju. A sitničave picajzle i kriminalni lojtrodršci i najboljima među njima pronašli bi poneki grijeh!

Najveće razočarenje na političkoj sceni unatrag godinu dana je svakako ćuprija i sva ta Metkovićkanska, mandarinska bratija. Ta grupica sklepana od lokalnih moćnika male provincijalne županije zasjala je na političkom nebu obasjana floskulama, prizemnom demagogijom o poštenju, reformi društva uvlačeći se u gladne i napaćene guzice narodu koji guzicom i razmišlja. No, uskoro su pokazali da su ne samo idejno impotentno, već i skroz nekompetentno društvance koje bi da mijenja, ali ne državu nego svoje vlastite statuse.

Za prošloga mandata pokazali su točno tko su i što su, no na žalost našli su se i u ovoj, novoj strahovladi jer su jasno pokazali svoj nazadnjački svjetonazor, svoju prvobitnu servilnost u odnosu na HDZ-partnera i ponovno su lažima i obmanama birača a kasnije i ucjenama postigli ono za čime su cijelo vrijeme i težili; samopromociji, prestižu i liječenju svojih provincijskih kompleksa!

Most-kako to gordo zvuči, ali samo na papiru, saznajemo nije čak niti stranka, bez statuta, bez vodstva, bez….. zapravo bez ičega. Ali su zato jako glasni.

Pogledajmo samo onog Grmoju: iđešššš, ili Bulja, Bože mi prosti i sve je kristalno jasno! Psihotični šef koji nikada i nikoga ne gleda u oči, koji nema pojma o matematici, činjenicama, zakonima, Ustavu, a eto, ipak se domogao funkcije prvog potpredsjednika sabora i kao da je i sam vidno zbunjen postignutim. Njegov studij medicine je upravo smiješan, kao i grana kojom se bavi. Prvo, Petrov bi sam trebao psihijatrijsku pomoć, a drugo, ako misli da je cijela Hrvatska njegov pacijent, kao što se čini, onda pogotovo. Ćuprijaši su izvojevali takav rezultat na izborima floskulama o reformama i borbi protiv korupcije, nepotizma, izma, ma, ma k vragu i oni i njihove laži.

Prvo je izbila afera s Petrovljevim kumom: koje li bezobraštine! Mijenjati uvjete natječaja da bi se zaposlio neki tamo bilmajz iz Metkovića? I da novinari nisu to prokljuvili sve bi prošlo ispod radara. A sad afera s kreditom:

Sinoć slušam u nekoj informativnoj emisiji na TV kaže mali ministrant Petrov da svaki građanin može koristiti povlaštene kredite za kupovinu PRVE nekretnine!

Zašto građani nisu o tome obaviješteni? Zašto građanima država ne sufinancira kupovinu prve nekretnine? Stambeni kredit s kamatom od 1 tj. 3% na 30g. motivirao bi svaki mladi par da mu je to omogućeno, demografska slika bi se naglo poboljšala, masovno iseljavanje zaustavilo, no to je za normalan svijet nedostižan san. Treba se baciti u politiku kao gore spomenuti „psihić“ i stvar je sasvim drugačija.

Nadalje slušam njegovu kuknjavu kako je već deset godina liječnik, pa podstanar sa ženom i troje djece, gotovo bi se čovjek rasplakao nad teškom sudbinom te „mizerne poštenjačine“.

Na stranu sad pomisao da liječnici baš i nisu na minimalcu pa si liječnik s deset godina staža može na kredit kupiti neki stančić. A tko mu je kriv što ima troje djece? Trebao se prije upoznati s Markićkom i njezinim kondomima koje zdušno prodaje preko svoje firme.

No Petrov laže i sad se već dobrano zapetljao: kao prvo on u trenutku dizanja kredita za novu kuću nije bio podstanar! Prije nekoliko godina, kao gradonačelnik Metkovića kupio je kuću za 20 000 Eura, a novac je navodno „posudio“ od svoga rođaka bivšeg apostolskog nuncija nadbiskupa Martina Vidovića! Znamo da popovi imaju najviše para, odmah iza političara, no nismo znali da posluju i kao privatne banke!

Znači da je ipak taj kredit dobiven protuzakonito! A dio tog kredita odobrila mu je državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Petrov se onako „naivno“ jasno, propitao o mogućnosti takvog kreditiranja i pri Povjerenstvu o sukobu interesa, koje nije našlo u toj smrdljivoj raboti „ništa sporno“, nakon čega LažoBožo ruši staru kuću i na njezinom mjestu gradi za metkovićanske prilike velebnu kuću od cca 200 četvornih metara. Potom će trebati i stan u Zagrebu jer djeca rastu, pa potom još zaposliti nekoga kuma, možda čak i crnogorskog! Daleko je još do kraja mandata a kako je započelo psihić će cijelu Hrvatsku pretvoriti u svoj unosni privatni biznis, ordinaciju.

Bijedna je država koja umjesto prava, pravde i jednakih mogućnosti za sve otvara vrata samo psihotičnim manipulatorima, mračnjacima iz podzemlja, žmirkavim cirkusantima koji ne znaju niti razliku između prve i druge nekretnine, obroka, što god, pa bi ih državni tajnik ministarstva prosvjete ovoga puta s pravom mogao nazvati „djecom s posebnim potrebama“, jer baš zbog takvih je Hrvatska u banani!

 

Oglasi