Državni udar Udarnih Država

10682233_1498234707093800_5459009558370852770_o

Piše: Blažo Davidović

Ima svakakvih država. Ima vjerskih, ima demokratskih, rojalističkih, egzotičnih, velikih i malih, neutralnih i militantnih, ali ove naše su posebne, to su udarne države. Svaki božji dan nas udaraju. U mozak, u srce, u džep, želudac i dušu. Udarne države čuvaju udarni državnici, mahom idioti, neznalice, mediokriteti i iskompleksirani partijski šerpasi ogrezli u krv i kriminal. Stoga udarnim državama treba neuspješni državni udar. Tako će te države i dalje biti države, i to udarne, pa će nas i dalje udarati. Bez državnog udara nema udarnih država. A državni udarači kriju se iza državnih udara.

Udarna država, preko udarnih, državnotvornih medija kaže: Eto, ovo su državni udarači, spremali su državni udar. Novinari koji to i tako pišu, nisu ni novinari. To su državni udarnici. Treba ih slaviti. Kao nekad udarnike rada, kao što smo svi znali za Aliju Sirotanovića, tako danas moramo znati koji su to udarnici države. Ove iste koja nas udara.
U srce, dušu, džep, mozak i želudac.

Državni udar ponavljat će se dok ga ne zamijeni državni sudar. Bit će to sudar udarnika države i udarenih od države. Strašan će to sudar biti, petsto na sat, lete retrovizori, branici i gume kroz opori zrak…
Ja sam udarač države. Nije to državni udar, ali jeste udaranje države. Svaki dan je udarim. U stvari, vratim joj udarac.
Nekad je i pljunem. Često i sa psovkom: Đubre jedno, kurvetino, vještice, evo ti na,na, na!! Pa joj zdimim dva majgerija i tri mavašija u čelenku državnu.

Kako sam mršav, rahitičan i žgoljav, zgrbljen i nejak od nikotina, pelinkovca i jointa, to su moji udarci poprilično mlitavi.
Moja Udarna Država to i ne osjeti.

 

Oglasi